El calendari festiu de Jesús Pobre comença en Gener amb la Cavalcada dels Reis Mags (5 de gener). En aquest mes també es celebra la festivitat en honor de Sant Antoni Abad en les que s’organitza el concurs anual de vins del terreny i la benedicció dels animals domèstics (17 de gener).

En maig-juny tenen lloc les Festes Patronals, en el que s’anomena la pasqua granada (50 dies després de pasqua). En aquestes festes es mesclen actes religiosos amb concerts i revetlles a l’aire lliure.

En agost tenim dues festes com són la festa de l’estiu en la que s’organitza una revetlla i un sopar que reuneix tot el poble (15 d’agost) i ja a finals de mes amb el raïm collit es fa la festa de l’escaldada. En aquesta festa es representa el treball d’escaldar el raïm amb un gran esmorzar abans de començar la feina.

Per tancar el calendari festiu de Jesús Pobre es fan en octubre les Festes del Cabrerot. Aquestes festes al voltant del 9 d’octubre (dia dels valencians), estan relacionades amb l’últim raïm que ix en el cep anomenat cabrerot. Es sol fer una revetlla on es dóna de sopar coques amb cabrerot.

Cavalcada dels tres reis d’orient el 5 de gener. Els tres reis participen en la calvalcada arribant a la plaça del poble, des d’on repartixen els regals als xiquets.

Fa més de deu anys que l’Associació de Veïns organitza durant un cap de setmana al voltant de Sant Antoni (17 de gener) una festa per a reivindicar la tradició d’elaborar vins a casa. Una tradició que ja es practicava fa més de 2500 anys al poblat iber de Benimaquia que dista tan sols 2 km del poble. Sessions tècniques sobre el cultiu del raïm i l’elaboració del vi, el concurs o la degustació pública són alguns dels actes que s’organitzen.

Les festes patronals en honor a Jesús Pobre se celebren per la Pascua granà, es a dir cinquanta dies després de Pascua. En elles es mesclen actes tant religiosos com lúdics.

Entre els actes més destacats estan les “despertaes”, “bous al carrer”, focs artificials, sopars populars i revetles.

   

L´EATIM de Jesús Pobre mitjançant acord de la Junta Veïnal celebrada el 4 d´octubre de 2012 acorda: Sol.licitar declaració ben cultural inmaterial ” L´Escaldà de la pansa en Jesús Pobre”.

Les festes del cabrerot es celebren al voltant del 9 d’octubre. El cabrerot és el raïm menut que es queda sense collir a la vinya després de la verema.

En estes festes podem disfrutar de sopar populars, paelles i revetles.

PROGRAMA DE FESTES 2012

Comments are closed.

Close Search Window